2019. szeptember 27-én Bus Szilveszter nagykövet látogatást tett Prawit Wongsuwon thai miniszterelnök-helyettesnél, aki a vízügyekért felelős thai hatóság munkáját is felügyeli. A találkozón Bus Szilveszter nagykövet átadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesti Víz Világtalálkozón való részvételre szóló meghívóját a miniszterelnök-helyettesnek. Bus Szilveszter nagykövet vázolta Magyarország vízdiplomáciai és vízipari technológiai zászlóshajó szerepét. A találkozón Prawit Wongsuwon miniszterelnök-helyettes méltatta Magyarország vízdiplomáciai aktivitását, üdvözölte a két ország közötti mind szorosabb együttműködést a vízügyek területén, valamint köszönetét fejezte a Magyarország által nyújtott felsőoktatási ösztöndíjakért.

A nagykövet tájékoztatta a miniszterelnök-helyettest, aki a digitális gazdaságért és a foglalkoztatásért felelős szaktárcák felügyeletét is ellátja, hogy Magyarország, Thaiföldhöz hasonlóan, egyre jelentősebb hangsúlyt fektet a magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyekre, és a munkavállalók új, digitális generációjának képzésére. Magyarországon a lakosság hozzáállását megváltoztatva és a technikai feltételeket megteremtve az adófizetők száma több, mint megháromszorozódott az elmúlt évtizedben. Ebben fontos szerepet játszott az online pénztárgépek bevezetése, amit a nagykövet szintén a thai kormány figyelmébe ajánlott.

Bus Szilveszter nagykövet gratulált a demokratikus alapelvek mentén, sikeresen lebonyolított márciusi thaiföldi parlamenti választásokhoz, és nyomatékosította, hogy Magyarország a szuverenitás, a helyi politikai kultúra, a szokások és a hagyományok tiszteletben tartásában hisz.