Hírek

A laoszi élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kiépítését célzó magyar kötött segélyhitel program félidei értékelése

2018. június 12-13-án került sor a laoszi élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kiépítését célzó magyar kötött segélyhitel program félidei értékelésére Vientiánban a projektet végrehajtó Vitafort Agro Asia Zrt, a magyar EXIM Bank, a laoszi Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium, ezen belül az Állattenyésztési és Halászati Főosztály, valamint a Bangkoki Magyar Nagykövetség részvételével. A résztvevők megtekintették a projekt keretében elkészült egyes üzemeket, mint a nongtengi tápüzem vagy a namhoumi haltenyésztő telep.
Tovább

Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos részvétele és előadása a bangkoki regionalizációs konferencián

2018. június 5-én az Európai Unió támogatásával „Control of Animal Diseases-Regionalisation” címmel magas szintű szakmai szemináriumra került sor Bangkokban az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) regionalizációs elvének alkalmazása témájában. A megnyitót követően az OIE képviselője részletezte a regionalizáció gyakorlati működésének tapasztalatait, külünös tekintettel a délkelet-ázsiai régióra, a thaiföldi Állategészségügyi Hatóság (DLD), DG SANTÉ és három tagállam, HU, NL és PL képviselői bemutatták állategészségügyi ellenőrző rendszereik működését.
Tovább

A Visegrádi Négyek közös koncertje Bangkokban a magyar elnökség szervezésében

2018. június 3-án Magyarország Bangkoki Nagykövetsége szervezésében, a 2017-2018. évi magyar V4-elnökség égisze alatt Bangkokban adott koncertet Granik Anna zongoraművész. A V4 elnökség nevében a megjelenteket köszöntő Jakab Péter nagykövet a közép-európai kultúra közös gyökereiről beszélt és kiemelte a népeinket összekötő értékek és hagyományok fontosságát.
Tovább

Bus Szilveszter déli nyitásért felelős helyettes államtitkár részvétele és tárgyalásai a Thaifex élelmiszeripari kiállításon

Bus Szilveszter déli nyitásért felelős helyettes államtitkár Bangkokban részt vett a Thaifex megnyitó ünnepségén, majd tárgyalásokat folytatott az élelmiszeripari kiállítást és vásárt szervező két intézmény, a Kereskedelmi Minisztérium és a Kereskedelmi Kamara vezetőivel.
Tovább

Második magyar filmbemutató a bangkoki TK Parkban

Május 19-én a Nagykövetség szervezésében, a bangkoki Central World bevásárlóközpontban található Thaiföldi Tudás Parkban (TK Park), a Nemzetközi Kortárs Filmsorozat (Contemporary World Film Series) keretében mutattuk be a Kincsem című magyar sikerfilmet. A kulturális eseményt Jakab Péter nagykövet nyitotta meg, beszámolva a magyar filmgyártás közelmúltbeli sikereiről és történelmi kontextusba helyezve a cselekményt, majd Lekha Shankar filmművészeti szakértő mutatta be a díjnyertes magyar alkotást.
Tovább