Hírek

Őfelsége IX. Rama, Bhumibol Adulyadej ünnepélyes hamvasztási szertartása

Őfelsége IX. Rama, Bhumibol Adulyadej ünnepélyes hamvasztási szertartása alkalmából Magyarország Bangkoki Nagykövetsége ismételten kifejezi őszinte részvétét és mély együttérzését a Királyi Családnak és Thaiföld népének.
Tovább

Thaiföldi Királyság és Magyarország közötti Oktatási és Tudományos Csereprogram aláírása

Thaiföldi részről Teerakiat Jareonsettasin oktatási miniszter, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Jakab Péter nagykövet 2017. október 12-én aláírták a két ország között létrejött Oktatási és Tudományos Csereprogramról szóló Megállapodást Bangkokban.
Tovább

Magyarország új kötött segélyhitel megállapodást írt alá Laosszal

Magyarország és Laosz kormánya 160 millió dollár összegű kötött segélyhitel programról írt alá kormányközi megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
Tovább

„Fedezd fel Közép-Európát!” – turisztikai promóciós rendezvény Bangkokban

A Visegrádi Négyek turisztikai ügynökségei, együttműködésben a nagykövetségekkel turisztikai promóciós rendezvényt tartottak Bangkokban október 2-án „Fedezd fel Közép-Európát!" címmel. Közép-Európa és a térségen belül természetesen Magyarország egyre népszerűbb utazási célpont a thaiföldi turisták körében, amit az eseményen résztvevő érdeklődők nagy száma és az előadások sikere is alátámasztott.
Tovább

A Bangkoki Magyar Nagykövetsèg rèszvètele a Kulturális Minisztérium által a Thai Nyelv Napja alkalmából rendezett ünnepsègen

2017. július 27-én rendezték meg Bangkokban, a Thaiföldi Kulturális Központ dísztermében a Thai Nyelv Napja alkalmából tartott ünnepséget. A Kulturális Minisztérium felhívására Nagykövetségünk is készített egy rövidfilmet, amellyel kifejeztük tiszteletünket a thai nyelv és kultúra iránt, és igyekeztünk bemutatni a thai nyelv fontosságát a külképviselet munkájában.
Tovább