Mianmar:

Vezetni csak érvényes burmai jogosítvánnyal lehet, amelyről további tájékoztatás itt található: http://www.myanmarrtad.com/?q=en/article/79. A magyar vagy nemzetközi jogosítványt nem fogadják el.

 

Laosz:

Laoszban a gépjárművezetésére vonatkozó szabályozás értelmében külföldi állampolgárnak nemzetközi jogosítvánnyal kell rendelkeznie, vagy laoszi jogosítványt kell igényelnie, amelynek feltételei viszonylag egyszerűek. A Közműügyi és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Főosztályától beszerezhető kérelmet kell kitölteni, és a következőket csatolva benyújtani: eredeti vezetői engedély másolata, útlevél másolata, fénykép, munkavállalói engedély (ha van). Az eljárási díj 25 USD, az ügyintézési idő hozzávetőlegesen két hét.

 

Thaiföld:

Nemzetközi vagy thaiföldi jogosítvánnyal lehet csak részt venni a közlekedésben. Thaiföldön elfogadják a Magyarországon kiállított nemzetközi jogosítványt, amely a magyar vezetői engedéllyel együtt érvényes. Amennyiben valaki nem rendelkezik nemzetközi jogosítvánnyal, az alábbi két lehetőség közül választhat:

Thaiföldi jogosítvány az alábbi dokumentumokkal és feltételekkel kérelmezhető:

  • útlevél és tartózkodási engedély (eredeti és másolat),
  • 1 évnél nem régebbi, Nagykövetség / Bevándorlási Hivatal által kibocsátott, a tartózkodásról szóló igazolás / munkavállalási engedély (eredeti és másolat),
  • 1 hónapnál nem régebbi orvosi / kórházi alkalmassági igazolás,
  • vezetői engedély a Nagykövetség által hitelesített angol nyelvű fordítással.

Az eljárási díj 105 THB, további 100 THB a plasztik kártya költsége (összesen kb. 1500 HUF). További információ: http://www.dlt.go.th/en/renew-license/.

Kérelmezhető nemzetközi jogosítvány is, amelyhez az alábbiakra van szükség:

  • útlevél és tartózkodási engedély (eredeti és másolat),
  • Nagykövetség / Bevándorlási Hivatal / kormányzati szerv / nemzetközi szervezet által kibocsátott, a tartózkodásról szóló igazolás / munkavállalási engedély (eredeti és másolat),
  • 2 darab, hat hónapnál nem régebbi fénykép.

Az eljárás díja 505 THB (kb. 4000 HUF), az engedély 1 évig érvényes. További információ: http://www.dlt.go.th/en/international-driving-licence/.