Áder János köztársasági elnök úr Bounnhang Vorachith államfő meghívására 2019. október 24-27. között hivatalos látogatást tett a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaságban.  A látogatás célja a Magyarország és Laosz közötti kapcsolatok és együttműködés tovább erősítése, különös tekintettel a fenntartható fejlődés, a vízgazdálkodás, a mezőgazdaság és az oktatás területén. Áder elnök úr tárgyalásokat folytatott Bounnhang Vorachith köztársasági elnökkel, Thongloun Sisoulith miniszterelnökkel és Pany Yathotuval, a laoszi Nemzetgyűlés elnökével.

Bounhang Vorachith államfő a laoszi nép nevében köszönetét fejezte ki azon támogatásért, amelyet Magyarország a természeti katasztrófák áldozatainak megsegítése céljából nyújtott. 2018-ban a magyar kormány az Attapeu tartomány árvíz károsultjainak támogatására egy vízszűrő berendezést adományozott, és most Magyarország további segítséget ajánlott fel. 2019. október 15-17. között a köztársasági elnök védnöksége alatt került megrendezésre a harmadik Budapesti Víz Világtalálkozó, amelyen Laoszt Sommad Pholsena, a Természeti Erőforrások és Környezetvédelmi miniszter képviselte.

A két ország közötti együttműködés egy másik fontos területe az oktatás, amely kapcsán kiemelendő, hogy jelenleg 185 laoszi diák tanul Magyarországon a magyar kormány által finanszírozott Stipendium Hungaricum program keretein belül. Az elnöki delegáció találkozott továbbá a Lao-Magyar Baráti Társasággal és számos, volt magyar ösztöndíjas öregdiákkal, akik közül többen mára Laoszban sikeres vezetőkké váltak.