Hírek

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén „Bevallom, hogy ezt a turáni törzset éles ellenszenvvel szemléltem és szemlélem ma is. Miként rokonaik, a törökök sokat romboltak és semmit sem alkottak. Budapest hamis város minden eredetiség nélkül. Századokon át a magyarok elnyomták nemzetiségeiket. A szabadulás és a megtorlás órája elérkezett” – írta – 1919-ben – Harold Nicolson angol diplomata, akinek jelentős szerep jutott a trianoni határok megállapításánál.
Tovább

Konzuli ügyfélfogadás új rendje

Tisztelt Konzuli Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy – előzetes telefonos vagy e-mail üzenetben egyeztetett időpontfoglalás mellett – 2020. május 18-án fokozatosan újraindul az ügyfélfogadás a konzuli szolgáltatások tekintetében. Felhívjuk a figyelmet, hogy tekintettel a helyi egészség- és járványügyi előírásokra is, amennyiben nem rendelkeznek előzetesen egyeztetett időponttal, úgy a Konzulátus területére nem tudnak belépni.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének.
Tovább

Konzuli közlemény

Magyarország Bangkoki Nagykövetségének a kialakult COVID-19 helyzetben bajba jutott magyar állampolgárok számára fenntartott elérhetőségei az alábbiak. Munkaidőben elérhetőségünk továbbra is: +66 2 118 9600, consulate.bgk@mfa.gov.hu. Call center elérhetőségei: +36-80-36-80-36, Whatsapp: +36-30-36-36-111, Viber: +36-30-36-36-36-555.
Tovább