Hírek

Study in Hungary!

The successful Stipendium Hungaricum scholarship programme for Ba, BsC, Ma, PhD studies is open again for the next academic year onwards. Submit your application online before 16 January 2021 to have a chance to win a fully funded scholarship at one of our universities.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

Magyarország Kormánya létrehozta a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, amelynek célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. A program – az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével – a világ minden országában élő magyar diaszpóra közösségre kiterjed.
Tovább

Semmelweis Ignác munkásságát bemutató virtuális kiállítás

A Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár elkészítette Semmelweis Ignác, az „Anyák Megmentője,” nagy magyar orvos életét és munkásságát bemutató magyar és angol nyelvű virtuális kiállítást, amely a következő honlapon tekinthető meg: https://semmelweisignac.blog.hu/.
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén „Bevallom, hogy ezt a turáni törzset éles ellenszenvvel szemléltem és szemlélem ma is. Miként rokonaik, a törökök sokat romboltak és semmit sem alkottak. Budapest hamis város minden eredetiség nélkül. Századokon át a magyarok elnyomták nemzetiségeiket. A szabadulás és a megtorlás órája elérkezett” – írta – 1919-ben – Harold Nicolson angol diplomata, akinek jelentős szerep jutott a trianoni határok megállapításánál.
Tovább

Konzuli ügyfélfogadás új rendje

Tisztelt Konzuli Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy – előzetes telefonos vagy e-mail üzenetben egyeztetett időpontfoglalás mellett – 2020. május 18-án fokozatosan újraindul az ügyfélfogadás a konzuli szolgáltatások tekintetében. Felhívjuk a figyelmet, hogy tekintettel a helyi egészség- és járványügyi előírásokra is, amennyiben nem rendelkeznek előzetesen egyeztetett időponttal, úgy a Konzulátus területére nem tudnak belépni.
Tovább