A Thaiföldet fenyegető „Pabuk” trópusi ciklon várhatóan jelentős vihart és közlekedési fennakadásokat okoz 2019 január 4-6-án a turisták által kedvelt dél-thaiföldi országrészben, elsősorban Nakhon Si Thammarat, Koh Samui, Phuket és Krabi térségében. A hajóforgalom leáll, a repterek is csak a körülmények folyamatos értékelése mellett üzemelnek. A ciklon mérsékelt ereje miatt jelentős elsődleges károk nem várhatók, hirtelen áradások azonban bárhol előfordulhatnak. Kérjük az érintett területen tartózkodó honfitársainkat, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot. A vihar aktuális állapotáról a Thaiföldi Meteorológiai Szolgálat hivatalos honlapján is tájékozódhatnak: https://www.tmd.go.th/en/list_warning.php.

A hivatalos meteorológiai tájékoztatás szerint a következő két napban erős esőzések és széllökések, helyenként áradások várhatóak. A Thai-öbölben és az Andamán-tenger felől is 5 méter, vagy annál magasabb magas hullámok is kialakulhatnak, ezért a helyi hatóságok általános hajózási és fürdőzési tilalmat rendeltek el.

Január 4-én érintett tartományok: Surat Thani (Koh Samui), Nakhon Si Thammarart, Phuket, Krabi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phangnga, Trang, valamint Satun.

Január 5-én érintett tartományok: Surat Thani (Koh Samui), Nakhon Si Thammarart, Phuket, Krabi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Phatthalung, Ranong, Phangnga, Trang és Satun.