Hírek

Folyamatosan erősödő magyar-thai kétoldalú kapcsolatok, kiadatási egyezmény aláírása

2018. szeptember 26-án az ENSZ Közgyűlés margóján egy újabb sikeres kétoldalú miniszteri találkozó keretében a felek aláírták a Magyarország és a Thaiföldi Királyság között létrejött kiadatási egyezményt. A magyar fél részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a thai fél részéről pedig Virasakdi Futrakul Külügyminiszter-helyettes látták el kézjegyükkel a nemzetközi szerződést.
Tovább

Anyasági támogatás, fiatalok életkezdési támogatása

2018. január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé válik a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is. E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény).
Tovább

A Mahachulalongkornrajavidyalaya Egyetemnek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával együttműködésben való magyarországi működéséről szóló nemzetközi szerződés aláírása

2018. június 14-én aláírásra került a Magyarország és a Thaiföldi Királyság közötti, a Mahachulalongkornrajavidyalaya Egyetemnek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával együttműködésben való magyarországi működéséről szóló Megállapodás.
Tovább

A laoszi élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kiépítését célzó magyar kötött segélyhitel program félidei értékelése

2018. június 12-13-án került sor a laoszi élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kiépítését célzó magyar kötött segélyhitel program félidei értékelésére Vientiánban a projektet végrehajtó Vitafort Agro Asia Zrt, a magyar EXIM Bank, a laoszi Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium, ezen belül az Állattenyésztési és Halászati Főosztály, valamint a Bangkoki Magyar Nagykövetség részvételével. A résztvevők megtekintették a projekt keretében elkészült egyes üzemeket, mint a nongtengi tápüzem vagy a namhoumi haltenyésztő telep.
Tovább

Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos részvétele és előadása a bangkoki regionalizációs konferencián

2018. június 5-én az Európai Unió támogatásával „Control of Animal Diseases-Regionalisation” címmel magas szintű szakmai szemináriumra került sor Bangkokban az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) regionalizációs elvének alkalmazása témájában. A megnyitót követően az OIE képviselője részletezte a regionalizáció gyakorlati működésének tapasztalatait, külünös tekintettel a délkelet-ázsiai régióra, a thaiföldi Állategészségügyi Hatóság (DLD), DG SANTÉ és három tagállam, HU, NL és PL képviselői bemutatták állategészségügyi ellenőrző rendszereik működését.
Tovább