Hírek

Rubik-kocka bemutató a Chulalongkorn Egyetem központi könyvtárában

2018. április 19-én Thaiföld legrégebbi és legmagasabban jegyzett egyetemén, a Chulalongkorn Egyetem központi könyvtárában a magyar innovációt népszerűsítő kiállításunkhoz kapcsolódó Rubik-kocka workshopon Tanai Chaikraveephand, a Rubik-kocka Világszövetség thaiföldi képviselője, valamint Asia Konvittayayotin,
Tovább

Magyar olimpikonok Bangkokban

Magyar olimpiai bajnokok látogattak Bangkokba! Április 15-20. között két olimpiai bajnokunkat üdvözölhettük Bangkokban, a SportAccord konferenciáján. Mizsér Attila öttusázó (aranyérem 1988-ban Szöulban, ezüstérem 1992-ben Barcelonában) és Gyurta Dániel úszó (aranyérem 2012-ben Londonban,
Tovább

Nemzeti ünnepi fogadás a Bangkoki Nagykövetségen

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából idén is fogadást adtunk Thaiföldön élő honfitársainknak a Nagykövetség rendezvénytermében. Ünnepi köszöntőjében Jakab Péter nagykövet felidézte a 48-as forradalmárok célkitűzéseit, hangsúlyozta a nemzeti egység történelmi korokon átívelő jelentőségét, valamint felhívta a figyelmet a politikai szabadságjogok 170 évvel ezelőtti sikeres kivívására.
Tovább

Idén is rekordbevételt értünk el a Diplomáciai Vöröskeresztes Jótékonysági Vásáron

Nagykövetségünk idén is kiemelt helyen szerepelt az 51. Diplomáciai Vöröskeresztes Jótékonysági Vásáron. A Thai Vöröskereszt és a Diplomáciai Testület által szervezett eseményen 52 külképviselet és 40 külföldi cég mutatta be magas színvonalú termékeit 120 pavilonban a bangkoki Siam Paragon bevásárlóközpontban február 24-25-én, ahol Nagykövetségünk a szokásos módon két központi standon árusította a jellegzetes magyar népművészeti és élelmiszeripari termékeket. Nagy érdeklődést váltott ki az organikus akácméz, amelyből már az első napon elkelt a teljes készletünk. A magyar pavilont megtekintette az esemény fővédnöke, Maha Chakri Sirindhorn hercegnő is.
Tovább

Közép-európai befektetésösztönző rendezvény Bangkokban

A közép-európai régió az európai gazdasági fejlődés motorja, így kiváló befektetési lehetőséget biztosíthat thaiföldi vállalatoknak, amint azt már több sikeres projekt is bizonyítja. 2018. január 29-én a Thaiföldi Iparkamara (Federation of Thai Industries) évnyitó taggyűlésén a Visegrádi Négyek és Ausztria nagykövetségeinek képviselői befektetésösztönző előadást tartottak.
Tovább