Hírek

Kínai koronavírus terjedése

Felhívjuk Honfitársaink figyelmét, hogy már Thaiföldön is megjelent a kínai koronavírus. A Konzuli Szolgálat folyamatosan frissített tájékoztatását, valamint további információkat itt találnak: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus. Javasoljuk, hogy figyeljék a híradásokat, és fokozott figyelmet fordítsanak a higiéniai előírások betartására, egészségügyi maszkok viselésére. Ha a fertőzés gyanúja merül fel, haladéktalanul forduljanak orvoshoz.
Tovább

Köztársasági elnöki látogatás Laoszban

Áder János köztársasági elnök úr Bounnhang Vorachith államfő meghívására 2019. október 24-27. között hivatalos látogatást tett a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaságban. A látogatás célja a Magyarország és Laosz közötti kapcsolatok és együttműködés tovább erősítése, különös tekintettel a fenntartható fejlődés, a vízgazdálkodás, a mezőgazdaság és az oktatás területén.
Tovább

Bus Szilveszter nagykövet találkozója a thai pénzügyminiszterrel

2019. október 3-án Bus Szilveszter nagykövetet fogadta Uttama Savanayana thai pénzügyminiszter. A megbeszélés során a felek kölcsönösen bemutatták országaik gazdasági helyzetét, törekvéseit, és feltártak számos, a két ország közötti hasonlóságot gazdaságpolitikai kérdésekben.
Tovább

Áradások Thaiföldön - figyelmeztetés

A trópusi viharok okozta rendkívüli esőzések következtében Thaiföld számos tartományában áradások vannak, több tartományban árvízi készültséget rendeltek el. Elsősorban az északi-keleti országrészeket sújtja az árvíz, de a központi és déli területeken is (pl.: Chiang Mai, Nakhon Pathom, Krabi, Phuket, Udon Ratchathani, Khon Kaen, Chantaburi, Ranong, Saraburi, Phang Nga), de Koh Chang sziget és társszigetei is megközelíthetetlenné váltak. Tekintettel arra, hogy a kiszámíthatatlan időjárás miatt naponta változik az áradási helyzet, javasoljuk, hogy feltétlenül kövessék a meteorológiai híradásokat és a hatóságok tájékoztatásait, mielőtt megkezdenék utazásukat. Naprakész információt itt találnak: https://www.tmd.go.th/en/warningwindow.php?wID=9034.
Tovább

Bus Szilveszter nagykövet látogatása Prawit Wongsuwon miniszterelnök-helyettesnél

2019. szeptember 27-én Bus Szilveszter nagykövet látogatást tett Prawit Wongsuwon thai miniszterelnök-helyettesnél, aki a vízügyekért felelős thai hatóság munkáját is felügyeli. A találkozón Bus Szilveszter nagykövet átadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesti Víz Világtalálkozón való részvételre szóló meghívóját a miniszterelnök-helyettesnek.
Tovább