Hírek

Magyar innovatív technológiák bemutatása a közlekedési szektorban

2019. február 11-én Bus Szilveszter nagykövet felkereste hivatalában Arkhom Termpittayapaisith thaiföldi közlekedési minisztert. A megbeszélésen nagykövetünk felhívta a figyelmet Magyarország közlekedési, logisztikai szempontból kedvező központi elhelyezkedésére, közlekedési infrastruktúrájának fejlettségére, valamint arra a tényre, hogy
Tovább

Figyelem! 2019. 02.01-től megváltozik a fizetési rendszer a bangkoki Nagykövetségen

Tájékoztatjuk Tisztelt Honfitársainkat, hogy 2019. február 1-jétől megváltozik a bangkoki Konzuli Hivatal fizetési rendszere. A Külgazdasági és Külügyminisztérium döntése alapján a korábban alkalmazott készpénzes, euróban történő díjfizetés megszűnik, és február 1-jétől kizárólag thai bath-ban, banki befizetéssel van lehetőség a díjak rendezésére. Nagykövetségünkön történő ügyintézés során munkatársaink adják át ügyfeleinknek a banki szelvényt, valamint jelzik a befizetendő összeget, amelyet a Nagykövetségtől 1 perc sétára lévő Bangkok Bankban lehet befizetni.
Tovább

FIGYELEMFELHÍVÁS MAGYAR HONFITÁRSAINK SZÁMÁRA

A Thaiföldet fenyegető „Pabuk” trópusi ciklon várhatóan jelentős vihart és közlekedési fennakadásokat okoz 2019 január 4-6-án a turisták által kedvelt dél-thaiföldi országrészben, elsősorban Nakhon Si Thammarat, Koh Samui, Phuket és Krabi térségében. A hajóforgalom leáll, a repterek is csak a körülmények folyamatos értékelése mellett üzemelnek. A ciklon mérsékelt ereje miatt jelentős elsődleges károk nem várhatók, hirtelen áradások azonban bárhol előfordulhatnak. Kérjük az érintett területen tartózkodó honfitársainkat, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot. A vihar aktuális állapotáról a Thaiföldi Meteorológiai Szolgálat hivatalos honlapján is tájékozódhatnak: https://www.tmd.go.th/en/list_warning.php.
Tovább

A Budapest és Bangkok közötti együttműködés erősítése

2018. november 26-án Bus Szilveszter nagykövet felkereste hivatalában Sakoltee Phattiyakul-t, Bangkok helyettes kormányzóját. Budapest és Bangkok már 1997 óta testvérvárosok. A thai főváros vezetése Budapest mellett csak még egy európai fővárossal kötött ilyen megállapodást. A megbeszélésen nagykövetünk felhívta a figyelmet a vízgazdálkodás terén felhalmozott magyar tudásra és tapasztalatokra, amelyeket Bangkok is hasznosíthatna, különösen az áradások okán.
Tovább

2019-ben Magyarország ad otthont a robotprogramozási világverseny döntőjének

November 18-án Magyarország ünnepélyes keretek között átvette a World Robot Olympiad világverseny zászlóját Thaiföldtől. 2019-ben Magyarország lesz az első európai állam, amely megrendezheti a robotprogramozási világverseny döntőjét, amely mára globálisan az egyik legelismertebb diákversennyé nőtte ki magát. A World Robot Olympiad 2018. évi Chiang Mai-i döntőjén Bus Szilveszter nagykövet gratulált Thaiföldnek a 63 országból 486 csapatot vonzó esemény sikeres megrendezéséért.
Tovább