Hírek

Konzulátusi nyitvatartás új rendje

Tisztelt Konzulátusi Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy – előzetes telefonos vagy e-mail üzenetben egyeztetett időpontfoglalás mellett – működik az ügyfélfogadás a konzuli szolgáltatások tekintetében. Felhívjuk a figyelmet, hogy tekintettel a helyi egészség- és járványügyi előírásokra is, amennyiben nem rendelkeznek előzetesen egyeztetett időponttal, úgy a Konzulátus területére nem tudnak belépni. Továbbá akkor sem, ha nem az előre egyeztetett időpontra érkeznek. Célunk, hogy valamennyi ügyfelünk és munkatársunk számára megfelelő feltételeket teremtsünk a járványügyi szempontból biztonságos ügyintézéshez.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.
Tovább

Study in Hungary!

The successful Stipendium Hungaricum scholarship programme for Ba, BsC, Ma, PhD studies is open again for the next academic year onwards. Submit your application online before 16 January 2021 to have a chance to win a fully funded scholarship at one of our universities.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

Magyarország Kormánya létrehozta a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, amelynek célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása. A program – az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével – a világ minden országában élő magyar diaszpóra közösségre kiterjed.
Tovább

Semmelweis Ignác munkásságát bemutató virtuális kiállítás

A Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár elkészítette Semmelweis Ignác, az „Anyák Megmentője,” nagy magyar orvos életét és munkásságát bemutató magyar és angol nyelvű virtuális kiállítást, amely a következő honlapon tekinthető meg: https://semmelweisignac.blog.hu/.
Tovább