A Fővárosi Vízművek, a közép-európai térség kiemelkedő vízi közmű szolgáltatója, részt vett a Thai Water Expo elnevezésű 2017. június 7-10 között zajló vízügyi szakkiállításon Bangkokban. A Fővárosi Vízművek 2017. áprilisában Madridban rendezett Víz Világtalálkozó keretében átvette a legmagasabb, arany fokozatú szolgáltatói tevékenységi színvonal (Gold Standard for utility perfomance) teljesítését jelképező kitüntető díjat és a vele járó „A világ vezető üzemeltetői hálózatának tagja” (Member of the Leading Utilities of the World Network) cím viselésének jogát. A Fővárosi Vízművek 148 éves működési tapasztalattal rendelkezik, 20 szabadalmat jegyez és számos nemzetközi projektben vett már részt. A hasonló helyzetre és kérdésekre tekintettel Magyarország és Thaiföld közötti vízügyi együttműködés egyre intenzívebbé válik.

A képen Jakab Péter nagykövet és Terdsak Yiemchavee, a thaiföldi Fővárosi Vízügyi Hatóság főigazgató-helyettese a Thai Water Expo vízügyi kiállításon.

A magyar Fővárosi Vízművek és a thaiföldi Fővárosi Vízügyi Hatóság képviselői feltérképezik a potenciális együttműködési területeket a magyar Fővárosi Vízművek kiállító fülkéjében.