Hírek

Látogatóban a miniszterelnöknél

2019 március 7-én Bus Szilveszter nagykövet és diplomatáink látogatást tettek a Miniszterelnöki Hivatalban, hogy találkozzanak Prayut Chan-o-cha miniszterelnökkel, és áttekintsék Magyarország és Thailföld egyre erősödő kapcsolatait. Eszmét cseréltünk a kétoldalú kapcsolatrendszer elemeiről a kereskedelemtől az oktatástig, a vízügyektől a kultúráig, az élelmiszerbiztonságtól a turizmusig.
Tovább

Bus Szilveszter nagykövet találkozója Chatchai Sarikulya miniszterelnökhelyettessel

Bus Szilveszter nagykövetet 2019. február 8-án fogadta Chatchai Sarikulya miniszterelnökhelyettes, aki a Nemzeti Vízügyi Hivatal felügyelőjeként Thaiföld vízpolitikájának irányításáért is felelős. A felek megelégedéssel tekintették át dinamikusan fejlődő kétoldalú kapcsolataink politikai és kereskedelmi elemeit. Nagykövetünk beszámolt a miniszterelnökhelyettesnek Magyarország progresszív szerepéről a vízdiplomácia és a víztechnológiák terén.
Tovább

Magyar innovatív technológiák bemutatása a közlekedési szektorban

2019. február 11-én Bus Szilveszter nagykövet felkereste hivatalában Arkhom Termpittayapaisith thaiföldi közlekedési minisztert. A megbeszélésen nagykövetünk felhívta a figyelmet Magyarország közlekedési, logisztikai szempontból kedvező központi elhelyezkedésére, közlekedési infrastruktúrájának fejlettségére, valamint arra a tényre, hogy
Tovább

Figyelem! 2019. 02.01-től megváltozik a fizetési rendszer a bangkoki Nagykövetségen

Tájékoztatjuk Tisztelt Honfitársainkat, hogy 2019. február 1-jétől megváltozik a bangkoki Konzuli Hivatal fizetési rendszere. A Külgazdasági és Külügyminisztérium döntése alapján a korábban alkalmazott készpénzes, euróban történő díjfizetés megszűnik, és február 1-jétől kizárólag thai bath-ban, banki befizetéssel van lehetőség a díjak rendezésére. Nagykövetségünkön történő ügyintézés során munkatársaink adják át ügyfeleinknek a banki szelvényt, valamint jelzik a befizetendő összeget, amelyet a Nagykövetségtől 1 perc sétára lévő Bangkok Bankban lehet befizetni.
Tovább

FIGYELEMFELHÍVÁS MAGYAR HONFITÁRSAINK SZÁMÁRA

A Thaiföldet fenyegető „Pabuk” trópusi ciklon várhatóan jelentős vihart és közlekedési fennakadásokat okoz 2019 január 4-6-án a turisták által kedvelt dél-thaiföldi országrészben, elsősorban Nakhon Si Thammarat, Koh Samui, Phuket és Krabi térségében. A hajóforgalom leáll, a repterek is csak a körülmények folyamatos értékelése mellett üzemelnek. A ciklon mérsékelt ereje miatt jelentős elsődleges károk nem várhatók, hirtelen áradások azonban bárhol előfordulhatnak. Kérjük az érintett területen tartózkodó honfitársainkat, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot. A vihar aktuális állapotáról a Thaiföldi Meteorológiai Szolgálat hivatalos honlapján is tájékozódhatnak: https://www.tmd.go.th/en/list_warning.php.
Tovább