Hírek

A Budapest és Bangkok közötti együttműködés erősítése

2018. november 26-án Bus Szilveszter nagykövet felkereste hivatalában Sakoltee Phattiyakul-t, Bangkok helyettes kormányzóját. Budapest és Bangkok már 1997 óta testvérvárosok. A thai főváros vezetése Budapest mellett csak még egy európai fővárossal kötött ilyen megállapodást. A megbeszélésen nagykövetünk felhívta a figyelmet a vízgazdálkodás terén felhalmozott magyar tudásra és tapasztalatokra, amelyeket Bangkok is hasznosíthatna, különösen az áradások okán.
Tovább

2019-ben Magyarország ad otthont a robotprogramozási világverseny döntőjének

November 18-án Magyarország ünnepélyes keretek között átvette a World Robot Olympiad világverseny zászlóját Thaiföldtől. 2019-ben Magyarország lesz az első európai állam, amely megrendezheti a robotprogramozási világverseny döntőjét, amely mára globálisan az egyik legelismertebb diákversennyé nőtte ki magát. A World Robot Olympiad 2018. évi Chiang Mai-i döntőjén Bus Szilveszter nagykövet gratulált Thaiföldnek a 63 országból 486 csapatot vonzó esemény sikeres megrendezéséért.
Tovább

Innovation - The Way for Thailand and Hungary

Mirroring his priorities, Ambassador Szilveszter Bus visited the National Innovation Agency of Thailand and met with its managing director, Dr. Pun-Arj Chairatana and his colleagues. The meeting served as a great opportunity to learn more about NIA’s work and goals and explore potential areas of cooperation in the area of innovation. Hungary is a country of innovation potential. The 2018 edition of WIPO’s Global Innovation Index evaluated Hungary as the 8th nation globally for Innovation Efficiency. Hungary spends 1.3 % of its GDP on research and development and the target for 2020 is 1.8%.
Tovább

Folyamatosan erősödő magyar-thai kétoldalú kapcsolatok, kiadatási egyezmény aláírása

2018. szeptember 26-án az ENSZ Közgyűlés margóján egy újabb sikeres kétoldalú miniszteri találkozó keretében a felek aláírták a Magyarország és a Thaiföldi Királyság között létrejött kiadatási egyezményt. A magyar fél részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a thai fél részéről pedig Virasakdi Futrakul Külügyminiszter-helyettes látták el kézjegyükkel a nemzetközi szerződést.
Tovább

Anyasági támogatás, fiatalok életkezdési támogatása

2018. január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé válik a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is. E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény).
Tovább